“de kern van de geest van de mens ....                                                                  komt voort uit nieuwe ervaringen”  -Christopher McCandless

Omdat koken zin heeft,  als het met  respect voor  de aarde,  de ambachten, de seizoenen en de omgeving gebeurt.  Omdat wijn een verhaal vertelt, over tijd, geduld, en passie.  Omdat we de mensen koesteren die de aarde en de gewassen bewerken.

De lijn is steeds kort en rechtdoor,  tussen de ambachtelijke producten en onze tafel,  tussen onszelf en onze gasten.

Wij zijn ONE 42 en wij verbreken de regels.

Geen kaart, geen menu, geen openingsuren, geen online reservatie, geen tralala.

WEL een unieke culinaire ervaring met smaak , beleving, charme, en food met een smoel.

Ik ben Luka, jonge kok, afgestudeerd aan  Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, Bachelor in Culinary Arts aan de HRC International Academy , Sofia, Bulgarije.  Na stages bij mooie huizen zoals Alain Bianchin, Le Chalet de la Forêt , Atelier Noun en Canapé, schrijf ik nu mijn eigen verhaal.

   Het verhaal van ONE42

“Geluk is alleen echt als het wordt gedeeld”          -Jon Krakauer

 

Koken en eten doe je liefst SAMEN, je deelt je ervaringen aan een mooie, lekkere tafel, in een gezellige bistro, een warme keuken.

One-for-two staat dan ook symbool voor de sharingdishes waarmee we onze gasten graag verwennen.

ONE42 zoals de wereldberoemde Fairbanks City Bus 142  die jarenlang in het noorden van de wildernis van Alaska stond, en door het boek Into The Wild (1996) van schrijver en bergbeklimmer Jon Krakauer een heus symbool van vrijheid, non-conformisme en één-zijn-met de-natuur werd.